Ballen scheren voor beginners | BALZY

Ballen scheren voor beginners

Het scheren van je ballen is een zeer delicate en risicovolle onderneming en elke man is 'm minstens 1 keer in zijn leven aangegaan. De meesten denken 'dat komt goed, doe ik even', tot het noodlot toeslaat en pijn, verminking of erger het resultaat is.

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: Karel Knaak, dé manscape expert van BALZY, legt je in dit artikel uit hoe jij je ballen het makkelijkste en veiligste kunt scheren en ontharen zodat ze gladder dan glad zijn en je een kale zak hebt.

Vrouwen (en mannen) zijn gek op geschoren ballen. Toch doet 99% van de mannen hier niets mee - en stellen ze hun partner regelmatig teleur. Pak die kans en zorg voor een kale zak!

Ballen scheren voor beginners:

  1. Zorg ervoor dat je een rustige en fijne plek hebt. De douche bijvoorbeeld.
  2. Maak de huid op je ballen soepel. Neem een hete douche.
  3. Gebruik het juiste gereedschap. Dat is níet de tool waarmee jij je je gezicht doet.
  4. Pas de 'trektechniek' of 'zweeftechniek' toe.
  5. Spoel goed af, maak goed droog en gebruik een zalfje.
De voorbereiding
Zorg dat je comfortabel en relaxed bent

Hoewel het als een open deur klinkt, is het scheren van je ballen een uiterst delicate taak waar voor een bepaalde vibe van levensbelang is (voor jouw nageslacht dan, tenminste). 

 

Wat ons betreft is de beste plek om je ballen spiegelglad te maken de douche; makkelijk schoon te maken en met de 100% waterproof Balzy ManMower Trimmer is het scheren een fluitje van een cent!
Trimmen = winnen

Als je als een bushmaster te werk moet gaan (omdat het er beneden uitziet als het Amazone regenwoud), dan is het wellicht verstandig om eerst met een schaar aan de gang te gaan. Je weet de status van je haar 'down below' zelf natuurlijk het beste. 

Pak dus eerst de schaar, of gebruik een van de handige opzetstukjes op de ManMower Trimmer om het 'grote werk' te doen voor je begint met het glad maken van jouw ballen. Probeer eerst in te korten naar ongeveer 1-1,5 cm voor je aan de gang gaat.

 

Hoe warmer, hoe beter

In dit spel is er 1 belangrijke regel: "Koude ballen zijn boude ballen". Zorg er dus voor dat je je kroonjuwelen op de juiste temperatuur brengt vóór je aan de slag gaat. 

De beste plek om dit te doen is de douche; hier kun je een beetje comfy worden en opwarmen. Dit heeft een positief effect en maakt de huid zacht, zorgt voor een goede bloedsomloop en opent de poriën wat een positief effect heeft op het glijden van je scheermes of trimmer. 

 

Het grote werk

Na het voorbereiden en opwarmen van jouw kroonjuwelen is het ein-de-lijk tijd om ze eruit te laten zien als het hoofd van Ferdinand Grapperhaus; tijd om die ballen te scheren!

Volgens onderzoek dat in 2017 is uitgevoerd door Matthew Tuesdale loopt 28% van de mannen schade op tijdens het scheren van hun schaamstreek. De scrotum is hierbij in de meeste gevallen het slachtoffer; met grote oorlogsschade als gevolg. Je konthaar scheren heeft trouwens een heel andere benadering nodig.

Net als jij houden wij ook niet van bloederige lichaamsdelen. Gebruik die scheermesjes dus voor andere delen van het lichaam en ga voor iets 'balvriendelijkers' zoals de ManMower ™ Trimmer bijvoorbeeld. Dankzij de SafeShave technologie glij je namelijk over de huid zonder schade aan te richten.

Met de ManMower trimmer zijn er twee manieren om je ballen te scheren:

 1) De 'trek techniek' (smooth en glad) 

Deze methode is perfect voor jou als je een gladde zak wilt en hier flink de tijd (en risico) voor wilt nemen. Zorg er in elk geval voor dat het scheeroppervlak super strak is om kleine richeltjes of heuveltjes te voorkomen: dit is namelijk waar je je aan gaat snijden.

Hoe je het doet? Bovenstaande tips helpen. Waarmee je het doet? Het kan met een scheermes, al zouden we BALZY niet zijn als we hiervoor de ManMower™ Trimmer zouden adviseren, die uiteraard speciaal voor het scheren van je ballen ontworpen is.

2) De 'zweeftechniek' (veiligste)

Dit is de veiligste manier om je schaamhaar en ballen te scheren en is ook een snellere methode dan de 'trek techniek'. Bij de 'zweeftechniek' zweef je als het ware over de huid.

Met een BALZY ManMower Trimmer gaat dit trouwens perfect; bijna magisch... als een soort Harry Potter on steroids! En dat allemaal zonder je huid uberhaupt aan te raken; pijnloos en risicoloos dus! 

Wat je zeker NIET moet doen
Net zo snel als Max Verstappen

Je krijgt maar 1 paar ballen, geef ze dus het respect en de liefde die ze verdienen.

Dat betekent dat je dus niet als Max Verstappen aan de gang moet gaan met het scheren van je noten. 'Slow & Steady' wint deze race... Neem dus de tijd, maak het comfy en focus je tijdens het scheren van je ballen even op wat écht belangrijk is; gladder scheren dan glad en dat zonder wondjes of problemen!

Want laten we eerlijk zijn: Je ballen inpakken met WC-papier is nogal een moodkiller...

 

Tenslotte...

Als alles netjes gladgeschoren is, moet je nog 1 dingetje doen: Alles schoonspoelen en voorzichtig droogmaken. Om 't af te maken doe je er nog een beetje aftershave balm op en voila; jij hebt je ballen net een paar levels geupgrade!

Je wil wellicht ook de badkamer even opruimen; haren in het doucheputje doen het bij je vriendin, huisgenoten of ouders niet al te best namelijk (ervaringsdeskundigen hier!)

Meer vragen? Laat 't ons weten via support@balzy.nl