Balzy Amsterdem

Weg met die klote(n)zooi. Dankzij BALZY hou je die Kroonjuwelen in topconditie!

Het doel van jonge ondernemers Nathan Harlaar en Ingmar Bruinsma is duidelijk: Mannen helpen met de aller-beste producten voor body trimming en body care. 

Met marketing vol humor, knipogen maar een serieuze ondertoon veroveren Nathan Harlaar en Ingmar Bruinsma de markt van persoonlijke verzorging voor mannen in razend tempo.

'Bestaande partijen hebben eigenlijk niets voor mannen op de markt gebracht wat écht goed is' begint Ingmar zijn verhaal.

'Met BALZY bieden we Premium Producten van topkwaliteit aan waarmee het leven van mannen in de badkamer een stuk makkelijker gemaakt wordt.'

Humor en taboe doorbreken
Volgens Bruinsma nemen nog veel mannen hun persoonlijke verzorging niet zo serieus. 'Met humor doorbreken we taboes en maken we dingen bespreekbaar'.

Ballentrimmer
Het eerste wapenfeit van de heren was The BushBuster, een electrische trimmer die speciaal ontwikkeld is voor het trimmen van het gebied rond de "kroonjuwelen".

'Véél makkelijker dan met een scheermes en dankzij de speciale technologie snij je je ook niet". Het bleek een doorslaand succes. Inmiddels zijn er al bijna honderdduizend over de toonbank gegaan.

Alles voor mannen
De ambitie van de heren is echter groter. In 2021 is zijn er verschillende producten ontwikkeld. Zo is er de SnoutScraper, een unieke oor en neushaartrimmer met titanium blades.

Zeep voor ballen
De belangrijkste ontwikkeling van de afgelopen tijd is de Care Collectie geweest: Een collectie van drie verschillende door BALZY zelf ontwikkelde zeep en verzorgingsformules voor, je raadt het al, de speciale streek rond de kroonjuwelen. 

De drie producten, BodyBooster, ManSpray en WoodWash gedoopt, liggen sinds kort ook in een bundel in de winkel. 'Met de Body & Balls Collection bespaar je flink wat geld en we zien dat veel mensen hiermee beginnen'.

'Vrouwen hebben zulke producten al jaren. Voor mannen was er dus echt he-le-maal niets. Met de WoodWash hebben we daar verandering gebracht. Vol unieke ingrediënten en door onszelf ontwikkeld'.

Is dit echt nodig?
De jonge ondernemers krijgen regelmatig de vraag of mannen dit soort producten nou echt nodig hebben. Het antwoord daarop is kort maar krachtig.

'Mannen zijn lui en gaan in de regel niet verder dan een 3-in-1 bodywash. Met BALZY bieden we ze het gemak van die zelfde bodywash maar met resultaten die tien keer zo goed zijn'.

Heel veel blije ballen
De teller staat na zo'n 2,5 jaar BALZY op heel veel blije ballen.

'We hebben echt hele goede reviews en krijgen dagelijks mails van mannen die echt heel blij zijn met onze producten. Die focus op kwaliteit betaald zich dus uit en geeft veel energie om door te bouwen aan BALZY'.

Toekomst
En hoe ziet de toekomst eruit? 'Over een aantal jaar zijn we uitgebreid naar heel Europa en hebben we een veel groter aanbod aan producten voor mannen ontwikkeld. 

En uiteraard hebben we dan miljoenen mannen al voorzien van de beste producten voor hun verzorging. Een mooie missie'.

×