Balzy Amsterdem

De handleiding van jouw ManMower 3.0

Boem! Wanneer je ManMower op de mat valt ben je ongetwijfeld niet te houden van enthousiasme. En dat snappen we wel: Die langverwachte body-groom kan ein-de-lijk beginnen! 

Maar wacht even! Smooth ballen, oksels die netjes bijgehouden zijn of zelfs een onthaarde bilspleet zijn niets waard als ze open liggen. In dit artikel delen we alle informatie over het gebruik van jouw ManMower, zodat je die krachtpatser op de juiste manier kunt gaan hanteren!

Inhoud

Klik op het gewenste onderwerp om naar de juiste plek te gaan.

Algeme informatie:

De ManMower als body trimmer gebruiken:

Je box en de inhoud.

Terug naar boven.

Jouw ManMower 3.0 wordt geleverd in een kleurrijke doos. Hij is netjes geseald in hygiëne folie. Neem direct contact met ons op als het seal verbroken is. Het zou kunnen betekenen dat jouw ManMower is geopend waardoor we onze kwaliteitsbelofte niet kunnen waarborgen.

De inhoud van jouw doos is het volgende:

 • Een ManMower 3.0 trimmer.
 • 1 SafeShave™ mesje dat al in je ManMower is geklikt.
 • 2 opzetstukjes van verschillende lengte.
 • 1 schoonmaak borsteltje.
 • 1 USB-kabel om op te laden.

Over de ManMower.

Terug naar boven.

De ManMower is een volledig waterdichte bodygroomer die is ontworpen om zelfs de meest lastige plekjes van het lichaam te bereiken en te trimmen.

Dankzij speciaal ontworpen SafeShave™ mesjes, is het risico op snijden sterk verminderd, maar nog steeds niet onmogelijk. Daarom adviseren we je om al onze tips & tricks op te volgen om zo het maximale trimresultaat te realiseren.

SafeShave™ mesjes.

Elke ManMower wordt geleverd met 1 vers SafeShave™ mesje. Om te blijven genieten van het ultieme grooming genot, raden we je aan deze mesjes regelmatig te vervangen. Om de twee maanden is een goede frequentie.

Het vervangen van je mesje is easy: Druk met 2 vingers aan de hoeken van je mesje om 'm eruit te klikken. Het inklikken gaat net zo makkelijk, maar dan andersom.

Opladen.

Terug naar boven.

De ManMower is volledig waterdicht en doet z'n werk uitstekend onder de douche. Een volle batterij zou je meer dan voldoende tijd moeten geven om het hele lichaam te groomen. Tenzij je 60 jaar in de jungle hebt geleefd natuurlijk. Maar 90 minuten, tja, dat is genoeg, toch?

Opladen gaat heel simpel. Gebruik de bijgeleverde USB kabel. Er zit geen blokje voor het stopcontact bij je bestelling. Vonden we onnodig, aangezien de meeste mensen tegenwoordig al 20 van die dingen in huis hebben. Het duurt ongeveer 4 uur om je ManMower volledig op te laden.

Een paar belangrijke zaken:

 • We adviseren om geen blokje te gebruiken dat meer dan 5.0V door de trimmer jaagt. 
 • Laad de ManMower nooit op in een vochtige omgeving (de douche bijvoorbeeld).
 • Laad de ManMower nooit op als deze nat is. 

De ManMower als bodytrimmer gebruiken

6-staps instructieplan.

Terug naar boven.

STEP 1: JUICE IT UP!

Zoals zo'n beetje alles op de Wereld heeft ook de ManMower brandstof nodig. en dat komt uit het stopcontact. Hoewel we je ManMower op 50% batterijniveau leveren, adviseren we je de ManMower goed op te laden voor je begint.

Met een volle batterij pak je namelijk de aller beste groom. Na een uur of 4 zou je ManMower helemaal vol moeten zitten.

STEP 2: NEEM DE TIJD

Als je ManMower dan eindelijk volgeladen is, kan het trimmen eindelijk beginnen. Zeker in het begin adviseren we je om echt even bekend te worden met je nieuwe device.

De eerste sessie in de douche zou dus moeten draaien om 1 ding: Proberen en oefenen. Want wat we écht willen voorkomen is gezeik.

STEP 3: OEFENING IS KEY

Een nieuwe trimmer vraagt om een andere benadering dan je misschien gewend bent. Zéker als het gaat om het trimmen van jouw kroonjuwelen. Ja. Zelfs als je een oude knar bent en al tientallen jaren scheert "Ja, ik weet hoe ik moet scheren!", is ons advies om tóch even lekker relaxed te doen.

In onze ervaring heb je de beste grooming routine te pakken na 3 a 4 keer met je ManMower in de douche. Geef 'm dus tijd, en leer ermee om te gaan!

STEP 4: GEBRUIK 'M OP DE JUISTE MANIER

Je kunt de ManMower op twee manieren gebruiken: Goed en slecht. De goede manier is met de platte kant aan de kant van je huid.

Dit helpt je om een gezonde afstand te behouden tussen de mesjes en je huid. Want, zeker in het begin, wil je niet dat ze elkaar te innig tegenkomen!

STEP 5: HULP IS INCLUSIEF. GEBRUIK HET!

Je ManMower wordt geleverd met twee opzetstukjes. Handig om de lengte van je trim aan te passen, en om je huid te beschermen tegen enthousiast trimmen. Zeker in het begin is het slim om deze opzetstukjes te gebruiken.

Daarnaast heb je al verschillende e-mails gehad van ons met uitleg over het juiste gebruik van je ManMower. Lees ze nog eens. We sturen ze niet voor niets,

STEP 6: TREK DE HUID STRAK

Als het trimmen dan eindelijk gaat beginnen, zorg dan dat je de huid strak trekt voor je begint. Het maakt het gebruik van je ManMower echt stukken makkelijker en verminderd het risico op snijden doordat je de aanwezigheid van kleine rimpeltjes flink wegwerkt.

De Zweeftechniek

Terug naar boven.

Het grootste deel van je lichaam kun je makkelijk groomen met je ManMower. De plekken waar jouw "vriend" het lichaam ontmoet is echter wat lastiger. Gebruik hier een andere techniek. We noemen het de "Zweeftechniek".

Het is simpel:

 • Trek je huid zo strak als mogelijk is.
 • Zweef met je ManMower boven de huid. Zorg dat je je huid niet aanraakt.
 • Zweef over de haren, je zult merken dat de ManMower ze opeet alsof Snorlax eet. Voila, trimmen gelukt!

Trek techniek

Terug naar boven.

De trektechniek is ook ideaal en werkt anders dan de zweeftechniek. Deze is vooral handig bij lastige haren die in de weg zitten.

Het is simpel:

 • Hou het haar (haartjes) vast die je wilt trimmen en trek lichtjes om enige afstand te creeren tussen je vingers en je lichaam.
 • Gebruik je ManMower om de haren te trimmen.

Handige video's

Blade Vervangen

Guards Opzetten

×